Rapsfält framför rödfärgat hus med vita knutar, grön skog och blå himmel.
©Anne Sofie Eriksson

Levande landsbygd

Lokalproducerade verksamheter och rOslagbar natur

Upplev en plats där traditionella bryggerier och gårdsbutiker stolt presenterar sina dryckes- och mathantverk. En plats där loppisar och caféer blir symboler för hållbarhet och hemlagad kärlek. Roslagens landsbygd är rik på kreativt företagande och engagerade producenter. Upptäck allt från de mest unika restaurangmiljöerna till kulturhistoriskt intressanta pärlor. Känn in den genuina atmosfären bland gårdsbutiker och besöksverksamheter som gör landsbygden så levande. 

Men det är inte bara den kreativa andan som präglar Roslagens landsbygd. De lummiga skogarna, som breder ut sig mellan pittoreska byar och vidsträckta fält, talar om äventyr och lugn. Här, bland slingrande cykelvägar, vackra vandringsleder och välskötta golfbanor, finner man en djup förbindelse med naturen. När du vandrar längs Roslagsleden och Vikingaleden kommer du att känna landsbygdens själ. Och efter dagens utflykt väntar en mysig stuga, redo att omfamna dig medan du utforskar det rOslagbara närområdet.

Hösttips - Skördetid och naturupplevelser

 
Marknader

Det är hög tid att njuta av den skörd som sommaren har givit. Gå på sensommarens och höstens torg-, skörde- och hantverksmarknader eller varför inte årets första julmarknad som hålls redan i början av oktober. Upptäck lokala smaker och hantverk i överflöd.
 

Gårdsbutiker

Roslagens landsbygd är rik på närproducerade upplevelser i alla former och storlekar. Åk på en dagstur och besök någon av Roslagens alla gårdsbutiker och lanthandlare. Här finns flera av Roslagens lokalproducenter representerade.

Aktuella evenemang på landsbygden