Hoppande barn

10 äventyrliga tips för barnfamiljen

Familjeäventyr

I Roslagen hittar du massor av äventyr för stora och små. Ta med familjen till skärgården och upptäck zipline, militärhistoria och en ö full av äventyr. Här kan du möta stora och små djur och uppleva spänning på hög höjd eller till havs.
Vi har listat några äventyrliga tips för stora och små. Klicka på länken för fler tips om roliga aktiviteter för familjen i Roslagen.

Åk zipline, paddla och cykla på Arholma

Upplev den fantastiska ön Arholma - från skogen, på vattnet eller från luften. Välj själv vad som passar dig bäst. Hos Arholma Nord kan du hyra kajak, SUP-bräda och mountainbike. Här kan du också testa öns Ziplinebana och njuta av Arholma från ovan.

Kul för stora och små på Marholmen

På Marholmen, strax utanför Norrtälje, väntar massor av äventyr för hela familjen. Här kan ni bland annat prova öns Walking gym, spela pingis i båthuset eller leka i stora lekparken. Sommartid lockar både badplats, minigolf och beachvolleyboll.

Barnens Pythagoras

Missa inte ett besök i den gamla tändkulemotorfabriken Pythagoras, i Norrtälje. I fabrikens vackra gamla provkörnings- och packhall hittar du det nyrenoverade Barnens Pythagoras, en plats där man kan leka och lära om teknik och mekanik, uppfinningar och kraftöverföring.
 

Siaröfortet museum

Ta en tur till den spännande Kyrkogårdsön och upplev och andas militärhistoria i de gamla bergrummen. Under sommarsäsongen anordnas guidade rundturer dagligen i fortet. Du kan också äta glass och ta ett bad i härlig miljö på ön.

Paddla med familjen på Gräddö

Följ med på ett härligt familjeäventyr där hela familjen får njuta av en dag på sjön i kajak. Tillsammans med proffsiga guider från Kajak & Uteliv utforskar ni området närmast Gräddö på Rådmansö.

Träffa djuren hos Väddö gårdsmejeri

Väddö Gårdsmejeri är ett av få lokala gårdsmejerier i Sverige. Här kan du lära dig mer om livet på en bondgård eller köpa goda produkter från gården. Smaka på gårdens egna godsaker i cafét och passa på att hälsa på kaniner, getter och grisar som bor intill kohagen.

Bo som en viking i Vikingabyn Storholmen

I Roslagens egen Vikingaby bor du i ett autentiskt byggt vikingahus och lagar din mat över elden. Här kan du basta och hoppa i sjön. Den modiga kanske hoppar från utkiken på klipporna eller vågar sig på en skymningsvandring bland de 165 gravhögarna. 

Äventyrens Ö

På Äventyrens Ö på Koholmen bor ni i egen kåta, stuga eller i dubbel-, tre- & fyrbäddsrum. Här finns äventyr och övningar för hela familjen! På ön finns möjlighet att prova bergsklättring, familjeyoga, zipline, äventyrsbana, sjöbastu och vedeldade badtunnor.

Lär dig om energi på Forsmarks Experimentverkstad

I Experimentverkstaden kan både stora och små lära sig mer om energi genom olika häftiga experiment och experimentshower. Här får du prova på elsparkcyklar, elcykel och även elbilar för verkstadens yngre besökare.