cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856
cbis:1165856

Folk och fä - ett litet pensionat på Väddö

En unik upplevelse av lantligt boende året om!

På Folk och fä, utanför Grisslehamn i Roslagen, har människor och djur levt sida vid sida sedan sent 1600-tal. På vår gård bor, äter och mår du bra. Här är gott att vara – året om.

Vid Roslagsleden Rum med WC/dusch Teambuilding Öppet året runt Frukost Konferensmöjligheter Familjeaktivitet Kurser/Utbildning På den levande landsbygden I den skiftande skärgården

Information

Välkommen till vår gård, där varje gäst omfamnas som en del av vår familj.


Här börjar du din dag med vår härliga gårdsfrukost, där vi väljer det bästa från lokala producenter och vår egen skörd. Du får njuta av nybakat bröd och barnen får själva hämta färska ägg till sina pannkakor.
Hos oss känner du dig som hemma. Njut av lugnet med en kopp te i vårt växthus, ta en promenad i de vackra omgivningarna eller slappna av i vår vedeldade skogsbastu.
På gården finns både höns och tupp, får, bin och kaniner, och de älskar att bli matade!


I vårt fina utekök, med en pizzaugn i sten från självaste Vesuviusberget, bakar vi egen pizza och hostar populära pizzakvällar under de varma sommarkvällarna. 
Vi välkomnar även konferenser och bröllop. Vår lada är utrustad för att göra varje fest minnesvärd och vår bekväma konferenslokal är perfekt för produktiva möten.
Oavsett årstid erbjuder vi en rad aktiviteter – från långfärdsskridskoåkning och vandring på vintern till bad, hästridning, cykling och loppisbesök på sommaren. Upplev äkta svensk skärgårdsmat och njut av det enkla livet hos oss.


Välkommen till ditt hem på landet!


Vägbeskrivning

Folk och fä finner du i Tomta by, 3 km söder om Grisslehamn på Väddö. Vid avfarten finns skylt till vänster; ”Folk och fä”, ”Tomta” ”Byggmarknad” sväng in, åk 50 meter och tag höger vid första korsningen. Efter endast 25 meter tar du direkt vänster upp på gården (Här sitter vår skylt). Huvudbyggnaden är vit och pensionatet är det röda huset snett emot ladan.


Från Stockholm (avstånd ca 10 mil)
Kör via Norrtälje och fortsätt vidare norrut väg 76/283 mot Grisslehamn.


Med buss från Stockholm
Med buss åker du från Tekniska Högskolan. Busslinje 640 till Norrtälje och därefter vidare med buss 637. Resan tar ca 2 timmar. Vår avstigningsplats heter ”Tomta Såg”. Från avstigningen till oss är det mindre än 5 minuters promenadväg.


Från Uppsala (avstånd ca 8 mil)
Kör väg mot Östhammar, ta efter 20 km av mot Hallstavik. Följ därefter skyltarna i Hallstavik mot Grisslehamn.