Paddla i skärgården

Utforska skärgårdens slingrande kajakleder och orörda kustlinje – en upplevelse som passar både nybörjaren och den erfarna paddlaren.

© Henrik Trygg
Paddling vid Gisslingö

Upptäck Roslagens paddlingsparadis

Är du redo för en oförglömlig paddlingsäventyr? Välkommen till Roslagens förtrollande skärgård, där du kan uppleva en unik kombination av vacker natur, äventyr och avkoppling. Med sina skiftande kajakleder och orörda kustlinje, är Roslagen det ultimata resmålet för alla paddlingsentusiaster. Här finns något för alla – från nybörjaren som vill prova på paddling för första gången, till den erfarna äventyraren som söker efter nya utmaningar.

Glid fram på det spegelblanka vattnet och låt dig hänföras av den storslagna naturen omkring dig. Skärgårdens labyrint av öar och kobbar bjuder på en färgsprakande blandning av blått och grönt, där hav möter skog och himmel. Upplev känslan av frihet och äventyr när du korsar öppet vatten eller smyger dig fram mellan skärgårdens tysta vikar och hemlighetsfulla vrår.

Så vänta inte längre – packa din paddel och upptäck Roslagens kajakparadis! Förbered dig på att bli förälskad i denna oslagbara paddlingsdestination och skapa minnen för livet. Roslagen väntar på dig!

paddla med familjen

Äventyr för familjen

Läs mer om äventyr för stora och små. Här kan du möta stora och små djur och uppleva spänning på hög höjd eller till havs. Klicka på länken för fler tips.

Läs mer

Paddling i Roslagen
© Henrik Trygg

5 tips för paddling i Roslagen

Vill du njuta av paddling i lummiga kanaler eller föredrar du äventyr på öppet hav? Vi tipsar om 5 platser som bjuder på avkoppling och naturupplevelser.

Läs mer

Vinter i skärgården

Vinter i skärgården

Upplev Roslagens magiska skärgård året runt! Här finns flera boenden som har öppet året runt och där du kan njuta av alla årstidernas charm nära havet.

Läs mer

Planera din paddling

Roslagen erbjuder en rad olika paddlingsmöjligheter, från lugna dagsutflykter till längre expeditioner. Ta chansen att stanna till på någon av de pittoreska öarna och njut av en vacker solnedgång, eller varför inte slå läger för natten och uppleva den magiska stillheten som bara en stjärnklar natt i skärgården kan erbjuda. I Roslagen kan du även utforska historiska och kulturella sevärdheter från din kajak. Besök charmiga fiskelägen, beundra ståtliga herrgårdar och upplev den genuina skärgårdskulturen på nära håll.

Köp din karta över Roslagskusten här eller kom in till Norrtälje turistbyrå och köp guiden Paddla kajak i Stockholms skärgård

 

Hyr din kajak, kanot eller SUP 

I Roslagen finns möjlighet att hyra kajak och kanot på flera platser. Här hittar du utrustning att hyra både för nybörjare och erfarna paddlare.

Arrangerade paddlingsturer & kurser

Flera företag erbjuder också arrangerade turer för dig som vill paddla med en guide. Följ med på en tur med picknick eller övernattning. Det finns allt från nybörjarkurser i paddling till mer avancerade kurser där kunniga instruktörer lär dig mer om paddling. 

Allt inom paddling