Öregrund

Hamnstaden vid havet.

 

© Anne Sofie Eriksson
Solnedgång i Öregrund

Välkommen till idyllen Öregrund

Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och en charmerande idyll som bjuder på snickarglädje och atmosfär. Öregrund är den enda staden på ostkusten där man kan se solen gå ner i havet och du avnjuter den bäst från en uteservering eller klippa i centrala Öregrund.

Besök hamnstaden

I Öregrund finns alla möjligheter att botanisera bland charmiga butiker och njuta av lokala delikatesser på lokala caféer och restauranger. Sommartid blomstrar Öregrund när många besökare söker sig hit. Här anordnas de årliga evenemangen Båtveckan där många kända artister brukar delta. I samband med detta anordnas också Roslagsloppet – en båttävling med målgång i Öregrund.

Långt in på hösten kan du njuta av picknick på klipporna medan solen går ner i havet. Höst, vinter och vår bjuder Öregrund på ett stillsamt lugn med god mat, naturupplevelser och fiske samt kajakpaddling och cykelturer.

Från Öregrunds hamn kan du upptäcka skärgården med egen båt eller på en arrangerad båttur. Härifrån går också bilfärja till Gräsö. Under sommaren finns en turistbyrå centralt i hamnen vid Öregrund. Här får du hjälp med information och tips om boende, restauranger, aktiviteter och mycket mer.

Mer om Öregrund