Bild på sittande hund i skärgården på en klippa framför röda sjöbodar

Häng med Harriet

Upplev Roslagen tillsammans med Harriet

 

Följ med Norfolk terriervalpen Harriet när hon upptäcker Roslagen.

Under våren 2024 har det publicerats en serie filmer att ta dig runt vår rOslagbara destination på Visit Roslagens Instagramkonto. Harriet besöker spännande småstäder, berikande bruk, levande landsbygd och skiftande skärgård.

 

Fint sällskap av kända profiler

Hundvalpen Harriet är dock inte ensam på sina utflykter. Hon har nämligen fint sällskap av inga mindre än dansprofilen Tony Irving, mathistorikern Edward Blom, skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha och extremsportaren Olle Lundqvist. 

Häng med Harriet och hennes kompisar i gamla stadskvarter, i vallonsmedjan, vid en grillplats intill Roslagsleden och på en militäranläggning i skärgården. Harriet gör även egna utflykter och tipsar om upplevelser i södra, mellersta och norra Roslagen.

 

En sociala mediesatsning

Alla avsnitt finns publicerasde på Instagram så följ vårt Instagramkonto för att inte missa något av Harriets äventyr!

 

Kampanjen produceras i samarbete med Roslagens destinationsråd.

Spännande småstäder

Följ med Tony Irving när han hänger med Harriet i en av Roslagens kontrastrika småstäder. Harriet ger Tony en dansutmaning och Tony visar Harriet varför han älskar att bo i Roslagen.

Berikande bruk

Följ med när Edward Blom hänger med Harriet vid ett av Roslagens alla välbevarade vallonbruk. Här upplever de historia, äter god mat och Edward får en livslång dröm uppfylld.

Levande landsbygd

Följ med när Claudia Galli Concha hänger med Harriet på Roslagens händelserika landsbygd. De vandrar Roslagsleden och lagar mat tillsammans på lokalproducerade råvaror de hittar i en gårdsbutik längs vägen.

Skiftande skärgård

Följ med När Olle Lundqvist hänger med Harriet i Roslagens vackra skärgård. Tillsammans upplever de militärhistoria på ett lite annorlunda sätt när Olle får sin dröm om att skejta på militäranläggningen här besannad.

Tips på småstäder att upptäcka

Roslagens kustnära småstäder präglas av pittoreska kvarter med trånga gränder och gamla färgglada hus, innovativa småföretagare och genuina matupplevelser. Upplev kontrasten mellan fikastunden en lugn eftermiddag där du får en stund för dig själv och folkvimlet som uppstår när evenemang såsom Roslagen Pride, Kanalens dag eller Båtveckan anordnas i staden.

Tips på bruksmiljöer att besöka

Roslagens berikande bruk präglas av välbevarade och vackra miljöer. Här kan du lära dig om Sveriges industrihistoria, häpnas av ståtliga herrgårdsbyggnader och smideshantverk. Gå på evenemang, marknader eller opera. Bo på ett slott och ät middag i en magnifik festsal.

Tips på upplevelser på landsbygden

Roslagens landsbygd präglas av högkvalitativ lokalproducerad mat och dryck, naturupplevelser och vandringsleder. (+något relaterat till de andra filmerna. Golf?)

Upptäck Roslagens skärgård

Läs mer om Roslagens skärgård, dess öar och de verksamheter som bedrivs här. Hitta boende i tält och på värdshus, aktiviteter, platser att besöka och skärgårdskrogar att äta på.