Ljudpromenad Societetshuset Källör, Östhammar
Ljudpromenad

Ljudpromenad

Välkommen till Ljudpromenaden i Östhammar!

Information

Hör hur det lät när ryssarna brände ner staden 1719 och hur vikingaskeppen knarrande sveper förbi Nordansviksstenen. Lyssna på hantverkstadens alla ljud uppe vid Hembygdsgården och hör den rysliga historien om Hönsstryparen vid platsen för det gamla tingshuset. Upplev Källörs glansdagar med badgäster och kappseglingar ute på fjärden och hör hur Kapten Lundin ryter från kommandobryggan ute på fartyget Östhammar 1.
Den markerade vägen på kartan är en föreslagen väg, du kan lyssna i vilken ordning du vill och på hur många som passar dig.
Tillgänglighet: Vägen innehåller backar och stigar men inga trappor.
Du läser av QR-koder med hjälp av en QR-läsare. En sådan kan gratis laddas ner som app till din smarta telefon. Har du inte QR-läsare kan du besöka hemsideadressen som står på skylten.
För att lyssna på ljudpromenaden behöver du tillgång till internet. Användande av datatrafik kan medföra kostnader, kontrollera ditt abonnemang.
Lyssna gärna på ljudpromenaden via hörlurar för att få den bästa upplevelsen. Ljudpromenaden finns i både svensk och engelsk version. Broschyr finns på turistbyrån i Öregrund som har öppet sommartid.

Ljudproduktion: LB-ljudmontage/Roland Lindberg
Manus och svensk röst: Stig Unge
Översättning och engelsk röst: Alexander Peck
Svensk och engelsk inforöst: Åsa Norling
Projektägare: Bygdegårdsföreningen Källör
Projektledare: Lena Öhman, Kultur och Fritidsförvaltningen
Finansierat av Föreningslyftet, Östhammars kommun och Visit Roslagen.

Föreningslyftet är en del av Mervärdesprogrammet, som är ett avtal mellan Östhammars kommun, Oskarshamns kommun och SKB och dess ägare.

Värdefulla synpunkter, råd och tips för Ljudpromenaden har kommit från en referensgrupp bestående av representanter från Bygdegårdsföreningen Källör, Frösåkers hembygdsförening, Kultur- och fritidsförvaltningen projektledare, Visit Rolagens och Östhammars stadsguider.