cbis:2625025
cbis:2625025
cbis:2625025
cbis:2625025
cbis:2625025
cbis:2625025

Båtveckan.se

Mitt i vackra Roslagen hittar ni Öregrund och Båtveckan.

Båtveckan beskrivs enklast som en festivalvecka som erbjuder båtupplevelser och underhållning för alla intressen och åldrar. 

 

I den spännande småstaden I den skiftande skärgården

Information

På dagarna erbjuds aktiviteter i form av båtrace, familjeaktiviteter, after beach, underhållning och egentligen allt som kan önskas en varm sommardag.
Framåt kvällen byter området skepnad till ett mer typiskt festivalområde där gästartister och Dj's spelar framåt morgontimmarna. Tidigare gästartister har bl.a. varit Bolaget, Miss Li, Takida, Hoffmaestro,  Jill Johnsson, Norlie & KKV, Hov1, Little Jinder, Melissa Horn, Italobrothers, Sharks, Björn Rosenström, Molly Sandén, Icona Pop, Petter m.fl. 


Besök gärna vår facebooksida för aktuell info om årets Båtvecka!


ÅLDERSGRÄNSER
Eftermiddagar fram till kl. 18.00 är det gratis entré och öppet för hela familjen*. Vuxna ansvarar för sina barn. Ta gärna med hörselkåpor för de mindre och tänk på att även lägre ljudnivåer kan vara skadliga.


(Undantag är Barndagen/Familjedagen då biljett behövs och inträde gäller hela dagen)


Kvällar efter kl 18.00 gäller:
18 år fyllda
Giltig legitimation måste alltid kunna uppvisas.


FESTIVALOMRÅDET
Festivalområdet är uppbyggt vid fyren i Öregrunds hamn. På udden byggs flera scener upp tillsammans med flertalet tält för matservering och bar. Det finns sittområden med soffor och loungestolar under större parasoll och tält. Dagtid finns det också gott om ytor för att sitta ner på klipporna och titta på de olika båtracen och uppvisningarna. 


MAT OCH BARER
På festivalområdet finns matservering och barer som serverar mat samt öl, vin, drinkar, läsk, vatten och alkoholfria alternativ. Festivalområdet fungerar som ett enda stort serveringsområde, du kan alltså handla din mat och dryck och ta med dig dit du vill på området. 


ÖPPETTIDER
11:00-02:00


Vägbeskrivning

Båtveckan tar plats i Öregrund, Uppland. 


Enklaste sättet att ta sig till Båtveckan är att ta buss 811 från Uppsala till Öregrund. 


I samarbete med UL finns det från och med sommaren 2017 extrainsatta bussar under Båtveckan. Se mer info på ​www.ul.se/811


Här kan ni även nå UL's reseplanerare där ni skriver in var ni åker från. Sluthållplatsen heter Smedjegatan, därifrån tar ni er till festivalområdet på cirka 5-10 min. 


Observera att inga bussar går från färjeläget sommartid. Smedjegatan är också hållplatsen som gäller när ni vill ta er från Öregrund.