cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404
cbis:2468404

STF Kastellet Bed and Breakfast

Upplev Stockholms skärgård och bo på Vaxholms Kastell i en unik miljö med anor från 1500-talet. Kastellet är belägen på en ö ett stenkast från Vaxholm stad, här kan du koppla av och njuta av båtarna som långsamt passerar förbi. Varmt välkommen till Kastellet!

Information

Kastellet i Vaxholm är en unik plats i Stockholms skärgård. På Vaxholms kastell är det lätt att låta den unika historien och vackra skärgårdsmiljön inspirera en. Här finns mängder av aktiviteter för den som vill hålla sig sysselsatt. Men det går också fint att njuta av lugnet och titta på båtarna som långsamt passerar förbi.   Vårt Bed & Breakfast ryms i kastellets norra del. Här erbjuder vi varsamt renoverade och rymliga rum med höga valvformade tak, breda trägolv, kakelugnar och de gamla skottgluggarna med utsikt över havet. Här kan man riktigt känna historiens vingslag, förenat med det moderna boendes komfort. Du disponerar rummet från 14:00 ankomstdagen till 11:00 avresedagen.   I den vackra matsalen dukar vi upp för frukost så du är redo för allt som sen finns att upptäcka på ön och i omgivningarna. I vår frukostmatsal så kan man även under övrig tid sitt och umgås och där finns, böcker, tidningar och sällskapsspel. Under sommaren öppnar vi upp portarna till vår stora uteservering och om vädret tillåter så kan man sitta ute och äta frukost i ett skyddat läge i dubbel bemärkelse.   Idag finns det flera olika verksamheter på Kastellet. Förutom vårt Bed & Breakfast finns här skärgårdens största museum, konferensanläggning, familjeaktiviteter, ECO-Shipping, samt flera konstnärer som ställer ut och har butiker på ön. På sommaren finns här även en bistro och ett kafé.   Jag som driver Kastellet Bed & Breakfast heter Lotta Blomqvist och vi startade verksamheten 2008. Hela min familj är delaktig i verksamheten på ett eller annat sätt. Vårt B&B är beläget på en unik plats och är ett boende utöver det vanliga. Hos oss får våra gäster inte bara ett boende utan även en historisk och kulturell upplevelse.   Varmt välkomna till oss på Kastellet Bed & Breakfast!


Vägbeskrivning

Det är lätt att ta sig till Kastellet. Från Stockholm kan man enkelt åka med både båt, buss eller bil. När ni kommit till Vaxholm återstår en par minuters linjefärja över till Kastellet.
 
Båtar till Kastellet
För att ta sig mellan Vaxholm och Kastellet krävs att man åker en kortare båtresa, tar ca 2 minuter.
 
Med båt
Såväl Waxholmsbolaget (www.waxholmsbolaget.se) som Strömma (www.stromma.com) har rutter från Stockholm till Vaxholm året runt. För tidtabell, se Waxholmsbolagets eller Strömmas hemsidor.
 
Med bil
Från Stockholm tar det ca 45 minuter till Vaxholm med bil. Sista biten från Vaxholm till Kastellet går det en liten linfärja. Det går inte att ta med sig bilen till Kastellet så man behöver parkera i Vaxholm. Under sommaren rekommenderar vi parkering på Norrbergsskolan på Hamngatan 53 eller området kring Vaxholms kyrka.
 
Med buss
Buss 670 från Östra Station i Stockholm tar er till Vaxholm på ca 45 minuter. Därifrån tar ni linjefärjan över till Kastellet.