cbis:1943881
cbis:1943881

Vikingabyn Storholmen

Vikingabyn Storholmen - ett arkeologiskt friluftsmuseum. Här kan du uppleva vikingatiden med alla sinnen. Kom med vänner och familj under sommaren, följ med på en skolresa, gå en historisk visning eller boka in ett ovanligt gille!

Sommaröppet Konferensmöjligheter Familjeaktivitet På den levande landsbygden

Information

Storholmen är för alla åldrar. Här finns rekonstruerade hus och örtagårdar. Museet ligger i ett område med många runstenar och fornlämningar. Strax vid museet ligger ett stort naturreservat och gravfält med 166 vikingatida gravar.

Aktiviteter på Vikingabyn Storholmen
Museet anordnar skolklassprogram, sommaröppet med prova-på av hantverk, lekar och sagor, guidningar året om och evenemang som Folkfesten kulturmötet och Barnens vikingadag. Gillen, bastukvällar och båtturer på Erken anordnas också för grupper.

Bo som en viking
Prova på att leva som en viking och övernatta i ett av de autentiska vikingahusen. Boendepaketet är tillgängligt på utvalda datum under sommaren.
Läs mer här: Bo som en viking

Storholmens Vikingasommar
Du träffar riktiga vikingar som lär ut vad de kan. Prova till exempel smide, ullhantverk, eller skapa i lera. Lär dig skriva med runor, se en riktig vikingabåt och mycket mer. Kom när du hör hornets signal! Något särskilt händer; det kan vara lekar, musik, föredrag eller så är sagoberättaren här.
Mer info här

Guidade turer

Örtvandringar, yogavandringar, växtfärgningskurser mm.
Läs mer här Guidade turer


Välkommen!


Vägbeskrivning

Med bil
Om du kommer från Stockholm och Norrtälje: Kör norrut på väg 76 en mil ca, tills du ser en skylt där det står ”Vikingaby”. Följ vägen till vänster mot sjön. Parkering på fältet.


Bussar från Stockholm och Uppsala till Norrtälje
Ta buss 676 från Tekniska högskolan för att komma till Norrtälje. Ca 1 timmes bussfärd.  Från Uppsala tar du buss 677 till Norrtälje. Ca 1 timme och 20 min bussfärd.


Buss från Norrtälje till Vikingabyn
Från Norrtälje till hållplats Svanberga affär kan du ta buss nr 636, 637 eller 641. Bussresan tar ca 10 minuter.