cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991
cbis:1963991

Vaxholms Kastell och Badholmen

Välkommen till Vaxholms Kastell - ett populärt besöksmål under sommartid i Stockholms skärgård. Innaför murarna rymms idag ett sommarcafé, muséum, gallerier & butiker. Du kan även utmana dina vänner på någon av våra aktiviteter Fångarna på Kastellet, Lagkampen eller Escape Room året runt.

Information

Vaxholms Kastell började byggas i mitten av 1500-talet för att försvara Stockholm, Sveriges huvudstad. Det byggdes om i mitten av 1800-talet och fick då det utseende som det har i dag. Åk med Waxholmsbolaget eller kom med egen båt och lägg till i vår fina gästhamn med nya y-bommar. 


Aktiviteter:  
-Kastellets lagaktivitet är en perfekt utmaning för företaget då Ni vill göra något team buildande och roligt tillsammans. Aktiviteterna passar alla åldrar. Alla aktiviteter måste förbokas och genomförs i privata grupper.
-Fångarna på Kastellet (minimum 10 personer)
Fångarna på Kastellet passar lika bra som inledning på en glad kväll som avslutning på en konferens eller helt enkelt som en kul grej tillsammans med kompisgänget. Fångarna på Kastellet består av lag på upp till tio personer som med hjälp av karta tar er till tio olika stationer där laget tillsammans ställs inför olika utmaningar. Aktiviteten tar 2 timmar och man är till stor del utomhus. Starttider kl 09.00, 11.30, 14.30 eller 17.00.
-Lagkampen (minimum 10 personer) I Lagkampen gäller det att plocka fram kämparglöden och släppa loss energi och kreativitet! Lagkampen är problemlösning och lagutveckling när det är som allra roligast. I Lagkampen finns ett antal stationer som kräver att man använder både hjärna och kropp. Att samarbeta inom laget är nödvändigt för att lyckas med varje utmaning. Deltagarna är indelade i lag med upp till tio personer som tävlar mot varandra. Aktiviteten tar 1,5 timme och sker inomhus. Starttider kl 09.00, 11.30, 14.30 eller 17.00.
-Escape Room (2- 6 personer) Tänk dig att du och några vänner blir inlåsta i en fängelsecell och ni har 45 minuter på er att ta er ut. Det enda ni har till hjälp är er kreativitet och samarbetsförmåga. Aktiviteten tar ca 1 timme.

Konferens: 
Konferensmöjligheter i historisk skärgårdsmiljö. 
Konferera i historisk miljö, från 11 personer upp till 500  personer. 

Restaurang: 
Restaurang pansarbatteriet 
På Kastellet tillagas alla rätter med noggrant och väl utvalda och förstklassiga råvaror. Valmöjligheterna är många och kockarna har komponerat härliga festmenyer, bufféer och smårrätter för alla typer av events. Till detta rekommenderas Kastellets dryckespaket för att toppa matupplevelsen. Notera att i Restaurang Pansarbatteriet serveras endast förbeställda luncher, trerättersmiddagar och bufféer för sällskap på minst 10 och upp till 228 personer. All mat som tillagas följer WWF´s riktlinjer gällande fisk och skaldjur.


Badholmen:
Badholmen är en liten skärgårdsö alldeles intill Vaxholm. Populär såväl för företagsfester som bröllop och andra privata fester. Här finns två restauranger att välja på: Magasinet för upp till 130 gäster och det lite mindre Kalaset som rymmer 44 hungriga besökare. På Badholmen tillagas alla rätter med noggrant och väl utvalda och förstklassiga råvaror. Valmöjligheterna är många och kockarna har komponerat härliga festmenyer, bufféer och smårätter för alla typer av events. Till detta rekommenderas dryckespaket för att toppa matupplevelsen. Badholmen finns tillgängligt under perioden maj-september. All mat som tillagas följer WWF´s riktlinjer gällande fisk och skaldjur. Toppa din vistelse hos Badholmen med en aktivitet i världsklass.


Museum
Vaxholms Fästnings Museum
Välkommen till Vaxholms Fästnings Museum som skildrar skärgårdsförsvarets historia under femhundra år. Besök även den nya utställningen ”Livet på Kastellet” som fokuserar på de människor som levde i ”fästningens skugga” år 1890.
Sommartid erbjuder museet dagliga visningar. Det går också bra att boka en egen visning för grupp året runt. En normal guidad visning tar ca 75 min. Som alternativ erbjuds en kort berättelse om fästningens historia, en sådan visning tar ca 20 min.Tyvärr är museet inte handikappanpassat.

Externa länkar och dokument

Konferens


Vägbeskrivning

SL Buss 670 Waxholmsbåt tabell 3 - 4 A - B