Tassande turism

Upptäck Roslagen tillsammans med din hund. Här hittar du tips på promenadupplevelser i Roslagsnatur och förslag på hundvänliga restauranger och boenden.

hund på båt med flytväst, i knät på en människa

Får man ta med sig hunden?

 

Utforska slingrande vandringsleder och vackra naturområden i såväl landsbygdsmiljö som skärgårdsmiljö. Njut sedan av hundvänliga boenden och restauranger. Tillsammans kan du och din hund uppleva en perfekt blandning av äventyr och avkoppling för er båda.

Roslagen bjuder på enastående skönhet med sina vidsträckta skogar, slingrande vandringsleder och glittrande vattenspegel. Tillsammans med din hund kan ni utforska natursköna områden där ni kan vandra, springa och leka i timtal. Glöm dock inte se över reglerna för hundar i naturområdena ni planerar att besöka, så att ni kan följa alla rekommendationer och restriktioner.

Gå på tur tillsammans med din hund

Vandra Roslagsleden

Upptäck Roslagens unika natur och kultur genom orörda skogar, levande landsbygder, genom historiska platser och längs fantastiska sjöar och kustlandskap.

Roslagsleden sträcker sig från Danderyd i söder till Grisslehamn i norr. Leden är 19 mil lång och är uppdelad i 11 etapper. Den kortaste etappen är 9 km och den längsta 25 km.

Ta med hunden på en heldagsvandring eller kombinera turen med övernattning på ett av alla boenden som finns längs Roslagsleden

Vikingaleden - en pilgrimsled

Vikingaleden är en del av St Olav Waterway och den första pilgrimsleden i världen som går över vatten. Pilgrimsleden löper genom härlig skärgårdsmiljö från Åbo via Åland till Grisslehamn i Roslagen, Sverige. Sträckningen som löper genom Roslagen erbjuder totalt 63 km vandring. Leden går från från den lilla fiskebyn Grisslehamn vid porten mot Ålands hav och till Gimo och är fördelad på 12 etapper.

Leden är perfekt för dig och din hund om ni vill ha en lättvandrad led i fantastisk natur.

Kombinera vandringen med ett besök i Öregrund. I Hummelgrunds restaurang är hundar alltid välkomna och fri tillgång till restaurangens Doggy Champagnebar.

Övernatta med din fyrbenta vän

Bo i Roslagens huvudstad

Upplev Roslagens huvudstad Norrtälje med din hund. Oavsett om du vill bo på charmiga vandrarhem, fina hotell eller mysiga bed & breakfast så finns det gott om möjligheter att ta med din hund. Här hittar du tips på hundvänliga boenden i Norrtälje med omnejd samt den information du kan tänkas behöva inför resa och bokning.

Flera boenden och restauranger i Roslagen välkomnar förstås hundar. Ring fråga om din pälskling får följa med!

Tips!

Upptäck skärgården tillsammans med din hund, året om. Följ med på guidade natur- och kulturvandringar i skärgården med en lokal öbo på olika öar. Läs mer här.

Alla naturområden

I Roslagen finns närmare 170 naturreservat. Lägg där till en nationalpark i skärgården och en mängd naturområden.
Här kan du läsa mer om ett urval av alla dessa.

Valda filter: