cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438
cbis:636438

Siaröfortet - upplevelser för alla

Upplev, bo, njut, ät, slappna av, konferera, transporteras. Antrophia är det lilla företaget som vill ger er stora möjligheter att njuta av vår fantastiska skärgård!

En skärgårdsö fylld av njutning och upplevelser för alla åldrar

Husdjur välkomna Spa/Relax/Bastu/Gym Servering Teambuilding Grupper/Paket Öppet året runt Frukost Sjönära Konferensmöjligheter Familjeaktivitet I den skiftande skärgården

Information

SIARÖFORTET SKÄRGÅRDSPENSIONAT
I den gamla logementsbyggnaden på Siaröfortet som från början uppfördes för arbetarna som skulle bygga försvarsanläggningen och som senare blev inkvartering för soldaterna som övade på ön fram till 60-talet finner ni idag vårt Skärgårdspensionat. Tillsammans med boendealternativen utanför pensionatsbyggnaden erbjuds ni en variation av boende med en sak gemensamt. Närheten till naturen och havet. I fantastisk skärgårdsmiljö möts historien med ett brett utbud för din njutning.
Läs mer om boende här


SKÄRGÅRDSKROG
I restaurangen lagas maten från grunden. Här värnar man om råvarorna och brinner för att laga god mat som äts upp till sista saltkorn. Menyn är levande och föränderlig utifrån råvaror och efterfrågan. Aktuell meny finner ni först på plats ute på ön. Restaurangen fungerar även under lågsäsong som ett enklare café med kaffe och något därtill. Sommartid öppnas sommarcaféet utanför huvudbyggnaden upp. Här kommer det serveras ljuvlig glass från Väddö gårdsmejeri, svalkande dryck, något sött att äta eller något enklare matigt att döva hungern med.
Öppettider och mer info här


SIARÖFORTET MUSEUM
Upplev och andas militärhistoria i de gamla bergrummen där det var tänkt att upp till 500 soldater skulle inkvarteras i krigstid. Under sommarsäsongen anordnas guidade rundturer i fortet. Det finns också en audioguideutrustning att hyra. Man kan förstås även uppleva dess mystik på egen hand. Den gamla logementsbyggnaden fungerar idag som skärgårdskrog och pensionat, det är också här du anmäler hyr din guideutrustning eller löser entré till muséet i berget. 


GÄSTHAMN
En hästskoformad brygganläggning med utlagda bojar utgör gästhamnen för nattliga gäster, denna är framför allt till för gästande båtar över natten. Denna brygganläggning är avgiftsbelagd. Lite längre söderut närmare pensionatet finns även en dagbrygga för dagliga gäster till Restaurangen och Museet. Här ligger man givetvis gratis över dagen! Avgift för nattlig förtöjning kan swishas vid ankomst eller betalas i sommarcaféet eller restaurangen. Efter erlagd avgift får ni fritt nyttja duschar och toaletter uppe vid pensionatet i huvudbyggnaden. Ni erbjuds också att slänga era hushållssopor. Sopsorteringsstation finns nere invid ångbåtsbryggan. Som gästhamnsgäst erbjuds ni också förmånliga erbjudanden i vår restaurang. Tillgång till landström och den nyrenoverade bastu/relexavdelningen finns att tillgå för de som söker lite bekvämligheter. Bastun/relaxen hyrs ut i block per timme. Ni betalar och hämtar ut nyckel i receptionen på Pensionatet. För bokning av bastun och andra frågor. Tveka inte att höra av dig.


SIARÖFORTET SJÖTAXI
Siaröfortet Sjötaxi bedriver båtlinje mellan Siaröfortet och Östanå Färjeläge
Boka här

Externa länkar och dokument

Siaröforets facebooksida

Fortet


Vägbeskrivning

Ni kommer på havet och kliver iland på en ö full av möjligheter!
Med Reguljär båt, bokad båttransport, egen båt eller rent av simmandes. Dessa transportsätt gemensamma nämnare är att de utförs på vattnet. Ni behöver alltså ta er vattenvägen till Siaröfortet. De finns olika sätt att göra detta på. Här nedan beskrivs de vanligaste.
Från fastlandet tar man båt för att ta sig ut till oss. Reguljär trafik trafikerar framför allt från tre större knytpunkter. Kliv på vid Östanå färjeläge, Vaxholm eller Strömkajen, Stockholm
- Åk med våra egna båtar, m/s Hunter & m/s Korsön. De trafikerar ön reguljärt under sommartidtabellen till och från Östanå färjeläge. Alla resor förbokas online!  
- Med Waxholmsbåt från Stockholm (Strömkajen) och Vaxholm. Använd Waxholmsbolagets reseplanerare.
- Boka er privata båttransport med något av våra fartyg. Se dem beskrivna här på sidan. Tveka inte att kontakta oss för priser och bokning.
- Gästhamnen eller dagbryggan är till för er som kommer med egen båt eller annat flytetyg. 
- Kommer ni simmandes finns det badstegar ni kan ta er upp på i anslutning till bastun på öns Sydvästra del.