cbis:1965355
cbis:1965355

MTB-bana i Hacksta Friluftsområde

Hackstabanan är en fyra kilometer lång mountainbikebana som går genom vackra partier av Hackstaskogen i Åkersberga.

Information

Mer om banan Mountainbikespåret går främst i ytterkanten av Hackstaskogen och spåret går att ansluta till från flera gång- och cykelvägar. Här kan du ta stigen och njuta av härliga svängar, upp- och nerförsbackar samt hopp.


Hela spåret är 3,8 km långt och anslutningen från Österåkers sportcentrum till rundslingan är 400 meter. Det finns utmaningar längs vägen och dessa platser är markerade med ledsymbolen samt pilar och text som hänvisar till lätt eller svårt alternativ. Det är många i området. När du får möte så bör du minska hastigheten, förvarna och gör andra uppmärksammade på att du närmar dig.


Kartlänkar https://www.trailforks.com/trails/hacksta-mtb/ https://www.osteraker.se/download/18.367d658917909e8fc2b40ab/1625039470189/karta-MTB-spar.pdf


Säkerhet • Du kommer att passera cykelvägar och motionsspår. Vid dessa passager är det viktigt att du är uppmärksam och saktar ner farten så att ni kan mötas på ett tryggt sätt. OBS! Cyklar ska ledas i motionsspår. • Åk medsols. Banan är byggd för att svängar och hinder ska tas från detta håll. Det är dessutom en säkerhetsaspekt, så att du inte krockar med andra cyklister. • Du kommer även passera i närheten av frisbeegolfens område. Var varsam om du märker att en spelare står redo att kasta. • Undvik att cykla i spåret när det är som blötast eftersom banan kan bli förstörd. Allra känsligast är naturen under våren. Vid torka kan det finnas en del rullgrus i banan. Kör försiktigt! Hitta hit Du hittar MTB-spåret genom att exempelvis utgå ifrån: • Österåkers sportcentrum, adress Hackstavägen/Bergavägen • Hackstastugan, adress Norrgårdsvägen/Malvavägen • Bostadsområdet vid adress Backsippevägen Cykeltvätt En cykeltvätt finns på långsidan av ishallen på Österåkers sportcentrum. (Mellan ishall och fotbollsplan). Mer info Bandesignern Nicklas Skogh berättar mer.