cbis:2143102
Här vid havet fikar vi o lyssnar på berättelser.
cbis:2143102
cbis:2143102
cbis:2143102
cbis:2143102
cbis:2143102

LW - skärgårdsbruk

Skärgårdsjordbruk med får och nötkreatur som betar öarna i skärgården och håller landskapet öppet. Vi finns på Ormön- en ö mellan Singö och Gräsö i Roslagen. LW skärgårdsbruk ordnar även guidade turer och vandringar med olika tema i skärgården runt Ormön.

Guidade turer I den skiftande skärgården

Information

Skärgårdsjordbruk med får och nötkreatur som betar öarna i skärgården och håller landskapet öppet. Vi finns på Ormön- en ö mellan Singö och Gräsö i Uppsalalän. Djuren betar ett tiotal öar och håller skärgårdslandskapet öppet. Vi hyr även ut betesdjur sommartid. Vi säljer produkter från våra djur, tex nötkött, lamm och fårkött, ägg, ull och lammskinn.

Planerade aktiviteter
UPPLEV SKÄRGÅRDEN- året runt.
Guidade vandringar i skärgården, natur och kulturvandringar med en lokal öbo på olika öar. Ugglelyssning- en kväll i april maj, båttur och lyssnar i skymningen efter vilka fåglar som är här, sjöfåglar, sångare, trastar och ugglor. Fika på båt'n i skymningen.
Orkideevandringar i juni - Guidad naturvandring på Ormön Båttur och vi vandrar och upptäcket vilka orkideer som blommar. Lunch och fika.
Övandring- Naturvandring & kutur vandring på Ormön med en lokal öbo. Båttur, vandrar på små vägar, stigar i skog och mark, Upptäcker den lokala skärgårdsnaturen, hör berättelser och skrönor från förr och nu, om livet som skärgårdsbor, som småbrukare, fiskare och om sjöfarten. Lunch och fika.
Övandringar på olika öar i ytterskärgården med lokal guide. Vi ser den unika skärgårdsnaturen, sjöfåglarna, hör berättelser om skärgårdslivet förr, skrönor och berättelser. Båttur, lunch och fika. Möjlighet till fotografera, fågelskåda, bada.
Övandring med hund. Motionsvandring på Ormön, Vi vandrar på småvägar, stigar i skog och mark. Lunch o fika.
Ö till Ö- vandring med ev övernattning. Vandring på öar mellan Singö i söder till Gräsö i norr. Bl a Vässarön, Garpen, Ormön, Sladdarön, Rävsten.
Prova på- Skärgårsbonde för en dag- delta i arbetet på gården, träffa djuren, plocka ägg hos hönsen, stäng staket , se till djuren som betar på öarna, hjälp till med höskörden. Lunch och fika.
Slåtterdag på Ormön- Juli. Vi lär oss slå med lie, räfsar och hässjar hö. Åker hölass. lunch och fika. Båttur . Fårklippning- augusti- september- vi klipper får. Prova på att hjälpa till. Vinterskärgård- vid bra is - följ med ut på en dag i skärgården. Vi åker skoter/ fyrhjuling. Skidor eller skridskor. Vi tittar efter spår i snön, kanske ser vi lospår, räv, älg, rådjur och utter. eller spår efter en örn eller en uggla i snön. Vi fikar och grillar korv.
Vinterskärgård- öppet vatten. Båttur ut till en ö ,vi vandrar och upptäcker ön. Korvgrillning och Lunch och fika vid öppen eld.

Kontakta Louise Westerberg LW Skärgårdsbruk. Telefon 070-3112203 eller mail [email protected] för mer information.


Vägbeskrivning

Vi hämtar vid Äspskär, Gräsö eller Kalkplatsen, Tvärnö, Sundsveden alternativt Singö.