cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209
cbis:1969209

Kajak och Uteliv, Gräddö

Här börjar ditt kajakäventyr! Vi på Kajak&Uteliv hjälper dig att få en fantastisk kajakupplevelse. Vi utgår från våra två kajakbaser i Stockholms norra skärgård, Gräddö och Furusund men hela skärgården ligger och väntar på dig.

Guidade turer Teambuilding Grupper/Paket Öppet året runt Uthyrning Konferensmöjligheter Familjeaktivitet Kurser/Utbildning I den skiftande skärgården

Information

På Gräddö i gränslandet mellan lummig innerskärgård och den mer karga ytterskärgården kan du hyra kajak, gå en kajakkurs eller delta på en guidad kajaktur. Vi erbjuder även Stand up paddle kurser och uthyrning av brädor.
Kajakuthyrning 
Förverkliga din paddeldröm, hyr kajak det perfekta sättet att koppla av och njuta av naturen och lugnet. Kajak och Uteliv bedriver en högklassig uthyrning av kajak i Stockholms skärgård. För din egen säkerhet vill vi att du paddlar tillsammans med någon och gärna att du deltagit i en guidad tur, kurs eller har ett Paddelpass sen innan.
Kajakkurser
Vi arrangerar kajakkurser på olika nivåer, alla kan lära sig paddla kajak och njuta av kajakpaddlingen på olika sätt. Oavsett om du aldrig suttit i en kajak eller har paddlat i många år hjälper vi dig att fortsätta utvecklas! Vi följer bland annat paddelpassets utbildningsstege och erbjuder kurser under hela säsongen.
Guidade kajakturer 
Vi arrangerar olika paddlingsturer i roslagens skärgård, allt från några timmar tillsammans med familjen till längre turer i ytterskärgården! Vill du njuta av naturen och lugnet på egen hand? Prova våra självguidade turer som ger dig både kunskap och kompetens att paddla på egen hand. 

Gruppevent och konferenser
Välj ett aktivt och avkopplande gruppevent med kajakpaddling i Roslagens natursköna skärgård norr om Stockholm. Kajak & Uteliv hjälper er gärna med att skräddarsy Er konferens eller andra gruppevent. Ingen grupp är för liten eller för stor, vi ordnar paddlings alternativ till alla. Privatlektion eller egen kajakguide Vi hjälper dig gärna att ta nästa steg i din paddelutveckling med hjälpa av en privatlektion, där allt fokus ligger på dig. Läs mer om privatlektioner här.. Vi kan även guida dig och ditt sällskap under en eller flera dagars kajaktur om ni önskar det. Pris vid förfrågan.


Kajakpaddling- Prova på kurs i Roslagen
En kajakkurs för dig som aldrig har suttit i en havskajak förut och vill lära sig grundläggande paddelteknik och sedan prova att paddla lite själv.
Kursen startar kl.9.30 på Gräddö Brygga och pågår fram till ca 12.30 då vi är tillbaka vid kajakcentralen, under eftermiddagen har du sedan tillgång till kajaken och kan ta en egen sväng i närområdet. Under kursen kommer alla moment i Paddelpasset nivå vit att övas och om deltagaren uppfyller alla kraven erhålls Paddelpasset nivå vit.
Kursinnehåll: Korrekt sittställning i kajaken, baskunskap om kajaken, hur man hanterar kajaken på land, i- och urstigning samt grundläggande paddelteknik för framåtpaddling samt svep tag och roderfunktion. 
Detta ingår: kajak, paddel, sittbrunnskapell, flytväst, välutbildad instruktör.
Egen utrustning: oömma fritidskläder i funktionsmaterial (ej jeans eller bomull), underställ (t.ex. craft), regnkläder, badkläder, vattentåliga skor, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon, helt ombyte då du kan bli blöt, vattenflaska (kan fyllas på på plats), packpåse (plastpåse fungerar bra). Läs mer och boka här


Paddla kajak i Roslagens Skärgård med lunchkorg
Vi glider ut i skärgårdens vackra omgivningar med en välpackad lunchkorg att avnjuta på en, förhoppningsvis, solvarm klippa. På morgonen börjar äventyret hos oss på Gräddö i Roslagens famn. Tillsammans går vi igenom kajaken (utrustad med paddel, flytväst, kapell) och lite paddelteknik. Därefter glider du ut i Roslagens skärgård och havets frihet. Våra duktiga guider tar dig med till sina smultron ställen för av att avnjuta den en fantastisk lunch under bar himmel och kanske även ett dopp i det blå. Lunchkorgen är packad med lokalt producerad potatissallad och varmrökt lax. Självklart ingår bröd, smör och måltidsdryck, kaffe och fikabröd. Därefter fortsätter paddlingen tillbaka till Gräddö, där vi är åter ca kl.16.00.
Läs mer och boka här


Stand Up Paddle kurs
Kurs i Stand Up Paddle, lär dig grunderna i att paddla stående!
Stand Up Paddle, förkortat SUP, kan kortfattat förklaras som att du står upp på en bräda samtidigt som du tar dig fram med hjälp av en paddel med längre skaft. I stort sett vem som helst kan paddla en SUP-bräda. Visst kan det kännas lite ostadigt när du tar dig upp från knästående till stående position på brädan för första gången. Men förvånansvärt snabbt har du hittat balansen och känner dig trygg med din nya farkost. 
Detta ingår: SUP bräda, paddel, flytväst, våtdräkt, välutbildad instruktör och kursintyg. 
Egen utrustning: Oömma fritidskläder i funktionsmaterial (ej jeans eller bomull), underställ (t.ex. craft), regnkläder, badkläder, vattentåliga skor, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon, helt ombyte då du kommer att bli blöt, vattenflaska (kan fyllas på på plats), något varmt att dricka till efteråt. 
Läs mer och boka här


5-dagarstur i kajak
Vi ordnar allt för den ultimata kajak upplevelsen i Roslagens skärgård. Vi paddlar i ett lugnt temp och njuter av naturen. När kvällen kommer slår vi läger på en mysig ö och slår upp tälten och du kan ta ett dopp i havet medan din guide förebereder middagen. Vi ordnar allt för den ultimata kajak upplevelsen i Roslagens skärgård. Vi paddlar i ett lugnt temp och njuter av naturen. Under 5 dagar kommer vi att utforska öarna i den norra delen av Stockholms skärgård. Vi stannar på vackra öar och det kommer gott om tid att gå på upptäcktsfärd på olika öar. Vi kommer att äta härlig, hemlagad och ekologisk mat.
Detta ingår: Kajak, paddel, sittbrunnskapell, flytväst, välutbildad guide, del i 2-mans tält, uppblåsbart liggunderlag, lunch x 5, middag x 4 och frukost x 4.
Egen utrustning: Oömma fritidskläder i funktionsmaterial (ej jeans eller bomull), underställ (t.ex. craft), regnkläder, badkläder, vattentåliga skor, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon, helt ombyte då du kan bli blöt, vattenflaska (kan fyllas på på plats), packpåse, varma kläder till kvällen, pyamas, hygienartiklar.
Läs mer och boka här


Kajakpaddling-Grundkurs i Roslagen
För dig som vill lära dig att paddla havskajak är detta ett ypperligt tillfälle att få de första grunderna för en njutbar och säker paddling. Vi paddlar i Roslagens Skärgård med erfarna instruktörer. Kursen innehåller alla de moment som krävs för Paddelpasset nivå gul. Kursens bas är Kajak&Utelivs kajakcentral på Gräddö. Kursen innehåller både teoretisk genomgång och praktiska övningar. Under kursen kommer alla moment i Paddelpasset nivå gul att övas och om deltagaren uppfyller alla kraven erhålls Paddelpasset nivå gul.
Detta ingår: Kajak med utrustning, flytväst, våtdräkt, instruktör & kursintyg.
Detta tar du med själv: Oömma fritidskläder i funktionsmaterial (ej jeans eller bomull), underställ (t.ex. craft), regnkläder, badkläder, vattentåliga skor, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon, helt ombyte då du kommer att bli blöt, vattenflaska (kan fyllas på på plats), något varmt att dricka, lunch, mellanmål samt packpåse (plastpåse fungerar bra). Om du vill kan du även ta med dig simglasögon eller cyklop. Förkunskapskrav: Simkunnighet.
Läs mer och boka här


Familjepaddling på Rådmansö
Följ med på ett härligt familjeäventyr där hela familjen kan njuta av en halvdag på sjön. Tillsammans med våra duktiga guider utforskar vi närområdet och under säkra förhållanden får ni prova tjusningen med paddling. Vi paddlar i stabila tvåmanna-kajaker (ett barn och en vuxen i varje kajak) men vi har även några tremanna-kajaker där man kan vara en vuxen och två barn eller två vuxna och ett barn. Vi tar en paus på några fina klippor för att dricka saft och njuta av några energiförhöjande kakor, självklart finns det kaffe till alla föräldrar. Lämpar sig för barn mellan 2-12 år. Tips: Om barnen har egna flytvästar, ta med dem så att barnen känner igen sig i flytvästen.
Detta ingår i priset: Kajak Paddel Sittbrunnskapell Flytväst Certifierad guide Kaffe och fika Du tar själv med: Kläder att paddla i (oömma fritidskläder i funktionsmaterial, ej jeans eller bomull) Minst ett helt ombyte Regnkläder Badkläder + handduk Vattentåliga skor Keps/solhatt, solkräm, solglasögon Vattenflaska (kan fyllas på plats) Vattentät påse att packa kläderna i (plastpåse fungerar bra).
Läs mer och boka här

Externa länkar och dokument

Kajakbasen på Gräddö


Vägbeskrivning

Från Stockholm: Ta E18 mot Norrtälje. Fortsätt vägen mot Kapellskär. Vid skylten Gräddö sväng vänster. Fortsätt rakt fram tills du kommer till Gräddö by, åk förbi ICA och sväng höger vid marinan. Kajak&Uteliv ligger längst ut på udden i Bygdegården.
Från Uppsala: Ta E4 söder ut mot Stockholm. Följ skyltar mot Norrtälje, vid trafikplats Brunnby sväng av E4 och kör in på väg 77. Följ nu väg 77 tills den går över i E18. Fortsätt E18 mot Kapellskär. Vid skylten Gräddö sväng vänster. Fortsätt rakt fram tills du kommer till Gräddö by, åk förbi ICA och sväng höger vid marinan. Kajak&Uteliv ligger längst ut på udden i Bygdegården.
Från Arlanda: Ta väg 273 och fortsätt tills du kommer till väg 77. Sväng höger in på väg 77. Följ nu väg 77 tills den går över i E18. Fortsätt E18 mot Kapellskär. Vid skylten Gräddö sväng vänster. Fortsätt rakt fram tills du kommer till Gräddö by, åk förbi ICA och sväng höger vid marinan. Kajak&Uteliv ligger längst ut på udden i Bygdegården.

Kajakturer och kajakkurser från Gräddö