cbis:1951958
cbis:1951958

Jularbomuseet i Rasten

Besök i museet innebär att Håkan guidar dig och berättar historier, till det så kommer väl vald musik att spelas och självklart så finns chans att önska låtar. Till detta brukar det var gott med kaffe och en bulle. Ett besök tar ca 2 timmar.

Information

Jularbomuseet på turné är ett koncept som levererar föredrag och konferencier på uppdrag. Vill du att Jularbomuseet kommer till dig så skickar du ett mejl till [email protected]
Anekdot - Från pojkrum till etablerat museum
Ett välbesökt utflyktsmål är nu väl förankrat på den Uppländska kartan och besökarna kommer från hela landet och även utländska gäster finns i gästboken.
Calle Jularbo har fått ett eget hus i den miljö han trivdes i och ofta gästade nämligen spelmansbygderna i norra Uppland där spelmän som Erik Sahlström, Viksta Lasse, Åkerbypojkarna med flera verkade. Den vänskapliga kontakten som förenade dessa spelmän är fortfarande omtalad och alla dansbanor som Jularbo gästade där man fortfarande efter alla dessa år pratar minnen från den tid det begavs sig. Jularbo har gjort ett djupt avtryck i den Uppländska myllan och musiken. Den lever kvar och är efterfrågad och älskad.