Gräsö Gårds vandrarhem
Gräsö Gårds vandrarhem
Gräsö Gårds vandrarhem

Gräsö Gårds vandrarhem

Här hittar du vandrarhem och stugor på en gård som en gång var en av Gustav Vasas kungsgårdar. Gården ingår i ett naturreservat som sträcker sig över 310 hektar på södra delen av Gräsö.

Sommaröppet Självhushåll Uthyrning Familjeaktivitet I den skiftande skärgården

Information

På Gräsö gårds vandrarhem kan du njuta av en avkopplande vistelse vid havet, i en fantastisk roslagsnatur. Vandrarhemmet har 6 rum i huvudbyggnaden, 1 rum i annexet och två charmigt belägna stugor. Här bor du i självhushåll och tar med eget sänglinne och handdukar. På ön finns både restaurang och mataffär på bekvämt gång- eller cykelavstånd. Fem minuters promenad från gården finns färjeläget, där vägfärjan mot Öregrund går. Gården har också cyklar för uthyrning. Sänglinne kan hyras, frukost kan beställas i receptionen dagen innan. Gräsö Gård ägs av Östhammars kommun sedan 1965 och naturreservatet förvaltas av Upplandsstiftelsen. Många av de ovanliga växt- och djurarter som finns i hagarna är beroende av betesdjur.


Cykeluthyrning


Cykeluthyrning, Gräsö Gård
Upplev Gräsö på öns egna villkor och ta del av den levande historia, som framträder så klart i det numera så unika kulturlandskapet. Hos Gräsö Gård finns 10 cyklar till uthyrning.


Vägbeskrivning

Från Uppsala tag väg 288 via Östhammar till Öregrund. 82 km. 


Från Stockholm tag E18 mot Norrtälje, tag väg 280 mot Hallstavik, Rimbo. Kör genom


Rimbo norrut, följ sedan skyltning Östhammar.


I Östhammar fortsätt mot Öregrund. 140 km från Roslagstull.


Från Gävle tag väg 76 till Öregrund. 95 km.


I Öregrund kör ner till färjeläget, är du ute i god tid hinner du köpa en glass i kiosken vid färjeläget. Bilfärjan tar dig över till Gräsö på 5 min.