cbis:1943995
cbis:1943995
cbis:1943995
cbis:1943995
cbis:1943995

Finnhamn - Här finns något för alla

Välkommen till Finnahamn!

Hit till Finnhamn kan du komma för en lugn weekend på tu man hand eller i ett större sällskap.
Likaså konferenser, kick-offer, klassresor, bröllop och födelsedagsfester.
Vi arrangerar även musikkvällar, weekendpaket och andra evenemang!

Kom och njut av en storslagen skärgård under årstidernas alla skiftningar.

Underhållning/Sidoaktiviteter WC Fullständiga rättigheter Servering Självhushåll Teambuilding Grupper/Paket Öppet året runt Frukost Uthyrning Konferensmöjligheter Familjeaktivitet I den skiftande skärgården

Information

 


FINNHAMNS KROG
Finnhamns krog är belägen nere vid ångbåtsbryggan i Herr Rönströms systers f.d. sommvarvilla. Krogen har en klassisk inriktning på lunchen och en á la carte meny som varierar under säsongen. Krogen har blivit en av de klassiska restaurangerna i skärgården.


TAKBAREN
Uppe på krogens tak ligger den underbara Takbaren. Med sina 250m2 däcksyta och nästan 150 sittplatser är det en oas som upplevs bäst under eftermiddagen och de varma sommarkvällarna.Med sin 8 meter långa bar och två stora grillar ger Takbaren gästen möjligheten att avnjuta en helkväll.


LANTHANDEL
I den klassiska lanthandeln finns allt från glass och kaffe till metmask och ett utbud av matvaror som ger er möjligheten att bunkra båten eller övernatta några dagar i någon av våra stugor.


RAGNARS KIOSK
På stranden i Paradisviken ligger Ragnars kiosk. En klassisk strandkiosk med glass, godis, kaffe, våfflor och annat gott. Om man vill går det att förboka sitt morgonbröd som avhämtas dagen efter, nybakat och varmt. Här går det även att hyra kajaker, SUP och roddbåtar. Flytvästar finns i alla storlekar. Det går även att betala hamnavgift och aktivera önskat eluttag på bryggan.


BOENDE PÅ FINNHAMN
Övernatta i Stockholms skärgård i en 100 år gammal kolhandlarvilla, i en pittoresk stugby, i sjölängor vid vattnet eller varför inte tält. Finnhamn har ett stort utbud med boende och det finns något för alla smaker.


VANDRARHEMMET
Herr Rönström byggde sin villa i början av 1900-talet. Under åren har villan bl.a. fungerat som privatbostad, pensionat och nu vandrarhem. Vandrarhemmet renoverades mellan åren 2014-2017 och består av 12 rum, 2-5 bäddar, två matsalar med kök och en gillestuga. Utanför huvudbyggnaden finns två och trebäddsstugor.


SOMMARGÅRDEN
Sommargården började som ett seglarläger på 1950-talet och är idag ett vandrarhem. Sommargården ligger helt avskilt från resten av öns boende och det går att hyra hela anläggningen under sommaren för t.ex. fester.


STUGBYN
Stugbyn byggdes under mitten 1950-tal och består idag av 30 stugor. Stugorna är belägna på Idholmen som är en av de tre större öarna som bildar ögruppen Finnhamn.


SJÖLÄNGORNA
Belägna vid vattnet har Sjölängorna en magisk utsikt. Njut av vattnet, båtlivet och skärgården i en av sex små lägenheter.


SKÄRGÅRDSKONFERENS I KREATIV MILJÖ
En konferens i skärgården förenar nytta med skönhet och låter er få ut mer av dagen. Finnhamn har flera konferenslokaler som passar olika grupper. Klassisk konferens inomhus eller naturnära konferens kring den puttrande pannan med kokkaffe vid ett vindskydd. Vi hjälper er att skapa magiska konferensdagar i en underbar miljö. 


TRE GÄSTHAMNAR EN ÖGRUPP
Välj mellan klassiska gästhamnen Paradisviken med dryga hundra platser vid brygga utmed berget med möjlighet till el, vatten och gratis WiFi. Vandrarhemsviken, den mindre hamnen med ett 20 tal platser med närhet till krog och lanthandel.  Till sist har vi flytbryggan på Söder Långholm som ligger avskilt på ön mittemot Finnhamn till öster.


FEST OCH BRÖLLOP PÅ FINNHAMN
Ett bröllop kan utformas på flera olika sätt, men det är aldrig fel att ha den vackraste omgivningen. På Finnhamn erbjuder vi vår- och höstbröllop eller varför inte en magiskt vinterbröllop? Fyller du jämt? Vill du ha en helt vanlig fest? Tänker du på att det vore kul att samla gamla gänget men vill inte ha det hemma? På Finnhamn har vi lång tradition av både tidiga och sena kvällar och morgnar…

Externa länkar och dokument

Aktiviteter på Finnhamn

Finnhamns naturskatter


Vägbeskrivning

Med Waxholmsbåtarna:
Waxholmsbolaget erbjuder båttrafik till och från Finnhamn året runt. Tidtabellen varierar beroende på säsong, så se till att kolla aktuella avgångstider innan du reser. Det finns en semafor vid bryggan som du måste hissa för att signalera att du vill åka med båten.