cbis:1939093
Kajak vid klippa
Tält på klipphäll
Kajakpaddling med barn
cbis:1939093
cbis:1939093
cbis:1939093
cbis:1939093
cbis:1939093
cbis:1939093

Bo & Kajak i Öregrund

Välkommen till Öregrund och Bo & Kajak vid Sunnanöviken!

Hos Bo & Kajak kan du hyra stugor, kajaker, kanadensare, fiskeutrustning, cyklar med tillbehör och tält med tillbehör.

Underhållning/Sidoaktiviteter Guidade turer Självhushåll Grupper/Paket Uthyrning Sjönära Familjeaktivitet Kurser/Utbildning I den spännande småstaden I den skiftande skärgården

Information

Öregrunds skärgård erbjuder omväxlande paddelvatten för både nybörjare och äventyrare. I omgivningen i och omkring Öregrund finns gott om slingrande småvägar i lantlig miljö, perfekt för en avkopplande cykeltur.
Här kan du låna kartor och beskrivning till din cykeltur.

Kajaker
Vi hyr ut nya en- och tvåmans-kajaker/kanoter med utrustning. Allt ifrån lätta och snabbpaddlade enmanskajaker till stadiga tvåmanskajaker med plats för barn, hund eller mycket packning. Till alla kajaker ingår i hyran: paddlar, kapell, flytvästar, vagn och karta över närområdet. Till en del VKV kajaker ingår också säkerhetsutrustning. Viktigt att tänka på! Bo&Kajak har inga försäkringar som du kan utnyttja. Kontrollera med ditt försäkringsbolag om hemförsäkringen gäller vid skador eller förlust av hyrd utrustning. Kajaker och utrustning återlämnas väl rengjorda. 

Paddlingsvatten
Paddla i vacker skärgårdsmiljö både inomskärs som utomskärs. Perfekt för nybörjaren såväl som äventyraren! Närhet till små mysiga öar med möjlighet till övernattning i tält eller stuga.

Paddlingspaket
Vi skräddarsyr ett paket med paddling, boende och mat efter era önskemål! Varför inte kombinera paddlingen med cykling? Prova gärna vårt kombinationspaket: Paddla, cykla, tälta i Öregrund. Kurser och utflykter Bo & Kajak anordnar flera kurser och guidade turer med erfarna ledare för dig som vill komma igång med kajakpaddling, få lite tips eller sällskap och en tur anpassad på bästa sätt efter dagens väder och vind.

Cyklar
Välkommen att hyra cykel på Turistbyrån i Öregrund. Visit Roslagen hyr ut Bo & Kajaks cyklar. Hämtning och lämning vid Öregrunds turistbyrå.
3-växlade damcyklar Solhaga Classic. Hjälmar, kartor och goda råd ingår i hyran. Barnsadlar, cykelkorgar, cykelkärror, kylväskor och varningsvästar finns att hyra. I cykelkärran kan man fästa 1-2 barnsadlar och vindskydd och/eller ha packning i den.


BOENDE
Bo & Kajak hyr ut och förmedlar boenden runt omkring i Öregrund.


Stuga - Äppelbo
Gemytlig 4-bäddsstuga, fullständigt utrustad med minikök, kylskåp med frysfack, micro, vattenkokare, kaffebryggare, elgrill, toalett, dusch, TV, altan i söderläge med utemöbler. 200m till Sunnanöviken där bra badplatser finns för alla.
Stugan är rök- och djurfri! Bo & Kajak hyr ut och förmedlar stugor i och omkring idylliska kuststaden Öregrund. Här finns också uthyrning av cyklar och cykelkärror med tillbehör och barnsadlar och möjlighet att hyra kajak, kanot och tält med utrustning. Öregrunds skärgård erbjuder omväxlande paddelvatten för både nybörjare och äventyrare. I och omkring Öregrund finns gott om slingrande småvägar i lantlig miljö, perfekt för en avkopplande cykeltur.
Mer info här


Stuga - Sommarro
Antal bäddar: 8+2 bäddar Sommarro är ett charmigt boende ett stenkast från Öregrunds hamn och centrum. Här bor man i ett av Öregrunds äldre kvarter med smala gator, lungt och stilla läge. Trädgården är en blommande oas som välkomnar dig! Husets nedre våning är 55kvm och består av litet kök, vardagsrum med 2 bäddsoffor , sovrum med dubbelsäng och toalett med dusch. Övre våningen har ett sovrum med 2 singelbäddar och möblerad hall. Med andra ord, här finns 8 bäddar. Balkong med utsikt mot havet. På gården finns en liten stuga med bäddsoffa för 2 personer. vecka Detta boende är inte handikappsvänligt då höga trösklar finns och en brant trappa till övre våningen. 
Läs mer här


Hus - Gula Villan
Fullständigt utrustad 2-plansvilla ca 7+4 bäddar, 2 km från Öregrund och 200 meter från Sunnanöviken. Stora utrymmen för gemensamma samlingar både inomhus och utomhus. Gula villan passar bra till en eller två familjer, släktträffen eller företagets konferens. Stora utrymmen för gemensamma samlingar. Stora gräsytor för utomhusvistelse, spel o lek. Nära till kajak-, cykel- och roddbåtsuthyrning. Här är också nära till vackra skogspromenader med t ex bär och svampplockning, när det är säsong för detta. Husets nedre del på 116kvm består av fullständigt utrustat kök med diskmaskin, micro, kyl och frys m.m., stort matrum/allrum, sovvrå med 2 bäddar, toalett, dusch, bastu och tvättmaskin. Inglasad entré i österläge och stor inglasad altan i söderläge. Övre våningen består av 3 sovrum (1,5 +2+2) bäddar, allrum med stor tv, bäddsoffa med 2 bäddar, toalett, dusch och balkong. 
Mer info här


 


 


Välkommen till Öregrund och Bo & Kajak vid Sunnanöviken!


Vägbeskrivning

Med bil:
Vid infarten till Öregrund sväng höger efter "Infartsmacken" vid vägskylt mot Kavarö, Raggarö. Kör 700m, sväng höger mitt emot "stentroll" in på Lugnetvägen 1.
Med buss: *Från Stockholm med tåg från Centralen, byte i Uppsala till buss 811 *Från Stockholm kan man också ta buss 639 från Tekniska högskolan, (ofta med minst ett byte) *Från Arlanda buss 801, byte i Uppsala till 811 *Från Uppsala med buss 811 *Från Gävle med buss 832. Stig av i Norrskedika, ta buss 811 till Öregrund.
För samtliga: Stig av vid hållplats "Kavarövägen" Promenera 700m till Lugnetvägen 1 eller ring så hämtar vi.