Rånäs

Upptäck Rånäs

 

 

Vallonbruk, natur & golf

Starta turen i Norrtälje och bege dig mot Rånäs! Missa inte en härlig fikapaus på Vita huset – En liten smula, på vägen hit. Här serveras smarrig lunch och ljuvliga bakverk i lantlig miljö. Fortsätt sedan turen mot Finsta, där den Heliga Birgitta enligt traditionen föddes år 1303. Det sägs att det var här i Finsta som hon fick sina första uppenbarelser. Än idag kan du titta in i Heliga Birgittas bönegrotta.

I det gamla Vallonbruket Rånäs hittar du vackra Rånäs Slott, vid Skedvikens strand. Under sommaren erbjuds grillkvällar med underhållning på slottets terrass. Vid sjön kan slottets gäster njuta av en fantastisk relaxavdelning med utomhuspooler.

Resan går vidare mot Fasterna och Mörby Slottsruin. Slottet var som störst kring 1600-talets mitt, men är idag en ruin och fredad bostad för fladdermöss. På vägen härifrån passerar du Nedergården Gammalt & Nytt. Väl värt ett besök för fika eller shopping!

För dig som tycker om att spela golf rekommenderar vi en avstickare till Johannesbergs Golf. I familjär atmosfär hittar du här en anläggning för alla typer av golfare. Här kan du också bo kvar på det enklare golfhotellet eller på Johannesbergs Slott som erbjuder pool & padelbana.

Resan tillbaka till Norrtälje går via Rimbo där ännu mer historia finns att upptäcka vid Rimbo kyrka. Kyrkan är ovanlig i sitt slag, då den till skillnad från många andra är byggd i ett sammanhang, med kyrkorum, sakristia, vapenhus och valv. Passa även på att göra ett besök på Tolvmansgården i Liesta by, som bjuder på levande kulturhistoria.

Här kan du ta del av annonsen om Rånäs