Furusund

Upptäck Furusund

Upplev sju strömmars väg i sommar

En av Sveriges vackraste vägar leder dig till Furusund. Vill du ha ett riktigt skärgårdsäventyr kan du förstås också komma hit med egen båt eller med skärgårdsbåt från Stockholm och Waxholm. Till Furusund går det också utmärkt att åka buss. 

Från värdshuset och gästhamnen kan du spana ut över Furusundsleden där stora kryssningsfartyg, Finlandsfärjor och fritidsbåtar passerar. Här lade unionskungen Kristian I till med sin örlogsflotta år 1463, på väg till Finland i ett korståg. Som minne från besöket lät han hugga in en kompassros i berghällen. Det är Nordens äldsta och den enda med en kunglig stjärna. Kompassrosen finns att beskåda än idag.

Här hittar du societetens och författarnas välkända skärgårdsparadis som åter fått liv. I Furusund har flera framgångsrika författare och konstnärer hittat inspiration och avkoppling. Bland andra August Strindberg, Anders Zorn, Evert Taube, Carl Larsson och inte minst Astrid Lindgren som hade sitt sommarhus här. I denna sommarpärla får du uppleva snickarglädje, båtliv, bad och god mat. Njut av fantastiska smaker och enastående vyer från Furusund värdshus, där du också hittar aktiviteter med allt från bastuflotte och bubbelpool till ribbåtturer.

Ett stenkast  från värdshuset ligger gästhamnen med servering i havspaviljongen.

Här kan du ta del av annonsen om Furusund