cbis:2217645
cbis:2217645
cbis:2217645
cbis:2217645

Tvärnö Djur, Natur & fiskeguidning

Du är välkommen till oss året runt för att bo, fiska, promenera och uppleva den vackra naturen inte minst! 

Självhushåll Öppet året runt Närproducerat/Ekologiskt Familjeaktivitet På den levande landsbygden

Information

Mellangården är ett av tre lantbruk som är i drift på ön och här finns biffkor, får, katter, höns och hundar m.m. Vi som driver detta företag är Katarina Johansson & Nicklas Johansson och vi utgår från Tvärnö i Roslagen.


Djur
Vi är sedan den 26 mars 2009 KRAV-godkända både vad gäller växtodling och djurhållning. Lamm och nöt slaktas på hösten. Vi säljer även ull från de egna fåren. Fåren är korsningar av Gutefår och Leicester. Ullen passar mycket bra till tovning.


Natur
I omgivningarna är det erkänt bra fiskevatten. Att meta och kasta för eget bruk är fritt men för trolling och nätfiske krävs fiskekort. Här finns gädda, gös, abborre, strömming, öring m. m.  Vi erbjuder även guidade fisketurer.


Produkter
Vi säljer produkter från gården alltefter tillgång och säsong, såsom lammkött, får- och lammskinn, ull, tovat hantverk, grönsaker, potatis, kryddor, frukt, sylt, svamp mm.


Mellangården
Välkommen till Mellangården på Tvärnö i Norra Roslagen. Mellangården ligger på östra delen av ön Tvärnö, 21 km sydost om Östhammar. Till ön finns fast broförbindelse. Du är välkommen till oss året om för att bo, fiska, promenera. Mellangården är ett av tre lantbruk som är i drift på ön och här finns biffkor, får, katter och hundar mm.


Fisketur med Tvärnö Djur och Natur
Följ med och pilka strömming på våren, spinn och haspelfiska gädda och abborre på vår, sommar och höst eller ismeta gädda under vintern. Inga förkunskaper krävs du får lära dig mer om kastteknik med mera. För både nybörjare och proffs. På Mellangården finns hus att hyra där det ingår liten båt med motor om man vill upptäcka skärgården själv. Vi utgår från Tvärnö men kan mötas upp på annan plats vid överenskommelse. Läs mer härVälkomna!


Vägbeskrivning

Från Östhammar:
Följ väg 76 mot norr. Efter cirka 10 kilometer, sväng höger på Tvärnövägen. Fortsätt på Tvärnövägen i ungefär 5 kilometer. Du kommer att nå Tvärnö Mellangården 755 på din vänstra sida.