Furusunds värdshus

Staycation i Roslagen

Tips på boenden i Roslagen

Man behöver inte alltid åka långt för att unna sig en natt på hotell! Ta med dig någon du bryr dig om i höst och checka ut från vardagen.

Njut av spa, god mat och härlig natur. Överraska din vän, partner eller varför inte en familjemedlem?

Vi har listat några boenden som passar sig perfekt för staycation i Roslagen. Boka redan idag!

För fler boenden i Roslagen.

Furusund värdshus

Furusunds värdshus är en unik pärla i Roslagens norra skärgård. Här kan du njuta av spa med jacuzzi och bastuflotte på första parkett mot Furusundsleden. I värdshusets hyllade restaurang läggs stor vikt vid att maten ska vara närproducerad, ekologisk och tillagad på bästa sätt med respekt för råvarorna. Furusund värdshus är kända för sin personliga service och det vackra läget vid vattnet. Ta ett glas bubbel framför brasan, promenera i närmiljöerna och njut av den goda frukostbuffén. 

Johansson Gårdhotell

Johanssons gårdshotell är det perfekta boendet för dig vill uppleva ett lite mindre och personligt boende! Det lilla hotellet med 16 rum har en unik historia och varje rum är omsorgsfullt inrett för att ge en känsla av "hemma". Gårdshotellet ligger centralt i Östhammar, med närhet till både hav och natur. I loungen kan du spela sällskapsspel, ta ett gott glas vin och slappna av med en bok. På nära håll hittar du Östhammars butiker, restauranger och promenadslingor. En charmig staycation för dig som vill få en personlig och mysig upplevelse med någon du bryr dig om. 

Åtellet

Åtellet är hotellet för dig som vill uppleva charmig småstadsidyll med närhet till vatten! Hotellet ligger vackert intill Norrtäljeån, och rummen är alla charmigt inredda för en mysig upplevelse. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator. Omgivningen, personalen och den goda maten gör Åtellet till en perfekt staycation för dig och någon du bryr dig om. 

Hotell Klockargården 

I centrala Öregrund hittar du mysiga Hotell Klockargården. Anläggningen som består av röda små trähus och vita knutar, härstammar från 1700-talet och är uppbyggd i olika nivåer och terrasser. Bara någon minut från hotellet finns havet med en badstege där du kan ta ett uppfriskande morgondopp. I den pittoreska hamnstaden Öregrund kan du promenera bland pastellfärgade trähus, smala små gator samt butiker och restauranger öppna året om. Från Öregrund är det alltid nära till skärgård och härliga promenadstigar längs hav eller skog. Om du vill kombinera småstad med skärgård är Hotell Klockargården ett perfekt alternativ för staycation. 

Fredriksborg

Fredriksborgs hotell är boendet för dig som vill uppleveva en unik och spännande plats. Den pampiga byggnaden som är en gammal fästning är numera ett rustikt hotell. Utsikten är idyllisk, och platsen bjuder på havsutsikt och mycket historia. Rummen är renoverade för att behålla sin ursprungliga charm och passa husets karaktär. Njut av god mat i restaurangen där fokus ligger på bra råvaror och genomtänkta menyer. Hotellet erbjuder även aktiviteter i området så som vandring, spel och cykeluthyrning. 

Salnö Gård

För dig som vill bo mitt i naturen på din staycation är Salnö Gård ett givet val. Salnö Gård är en ekologisk gård med får, höns och hundar. Hotellet har ett eget strandområde och möjlighet att hyra cykel. I området kan du roa dig med olika aktiviteter, som cykling och fiske. 

Här finns fina möjligheter till sköna promenader, en joggingtur i skogen eller varför inte bara sitta på en stubbe och lyssna till skogens sus. Här kan du också ta en tur med flotte ut till en av gårdens öar. En perfekt staycation för dig som vill uppleva skärgården och lugnet. 

Gimo Herrgård

Finns det något mer romantiskt än att bo på en ståtlig herrgård från 1700-talet? På Gimo Herrgård kan du njuta av Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön, äta en utsökt middag i restaurangen där lokala råvaror från Roslagen står i fokus. Här bor du som en kunglighet i de vackra rummen från 1700-talet. Gimo herrgård omringas av lummig skog, och bara ett stenkast bort hittar du sjön som är en härlig miljö för mysiga promenader. Gimo herrgård har också ett utbud av aktiviteter så som padel, vandring, freesbe-golf, cykling och höghöjdsbana. Missa inte avsmakningsmenyn eller den populära skaldjursplatån. Tillsammans med ett kallt glas champagne från herrgårdens egna vinkällare lovar vi dig en staycation-upplevelse utöver det vanliga. 

Hotell Roslagen

Hotell Roslagen är för dig som söker ett boende med närhet till allt i Norrtälje. Hotellet är beläget centralt i Norrtälje, med närhet till restauranger och butiker. Rummen är ljust inredda, och i hotellet hittar du också en restaurang och ett gym.