Roslagens flaggdag

Roslagens flaggdag firas den ljusaste dagen på året som infaller den 21 juni varje år. 

Roslagsbakelser med Roslagsflaggan-tandpetare på ett fat

Fira Roslagens flaggdag!

 

Sedan 2021 firas Roslagen sin helt egna flaggdag. Flaggdagen infaller på årets ljusaste dag, den 21 juni. Flaggan, som symboliserar Roslagsbonas genom tiderna strävsamma kamp med naturen och havet, är framtagen 2020 på initiativ av Erik Rudolfsson, som har valt flaggans färger med inspiration från havet. Flaggan liknar den svenska flaggan med en vit ram runt det gula korset. Många Roslagsbor hissar flaggan med stolthet och fira denna dag.

Kom och se när Roslagsambassadörerna högtidligt och traditionsenligt hissar Roslagsflaggan utanför Rådhuset på Stora torget i Norrtälje kl 08:00.

Har du smakat Roslagens egen bakelse? Roslagsbakelsen tillkom med anledning av flaggdagen och är skapad av Tomas Persson på Roslagsbageriet och Roslagsambassadörerna. Bakelsen har smaker av hallon och choklad och finns att köpa framför allt under flaggdagen på cafeér runt om i Roslagen.

Köp Roslagsflaggan

Du kan köpa Roslagsflaggan genom att maila oss på [email protected]. Flaggan finns i flera storlekar och format till flaggstången, som vimpel, båtflagga, fasadflagga och bordsflagga.

Visa upp att du är stolt över att vara en del av Roslagen oavsett om du bor, fritidsbor eller semestrar på denna energigivande, kontrastrika och kreativa plats.

Roslagsbakelsen

Köp Roslagsbakelsen
Utvalda caféer runt om i Roslagen serverar Roslagsbakelsen i samband med Roslagens flaggdag. Du hittar de nedan.

Baka Roslagsbakelsen
Vill du baka din egen Roslagsbakelse? Bakelsen består av en sockerkaksring på vetemjöl, hallonmousse, chokladmousse, frystorkade hallon, tosca crisp och färska hallon. Toppa bakelsen med ett choklademblem på roslagsflaggan eller en miniflagga. Ladda ner receptet här. Obs: Ingrediensmängderna i receptet är angivna för att göra bakelsen i en caféverksamhet. Anpassa mängden efter ditt behov.

 

Valda filter: