Vy över Herrängs hamn

Upptäck Herräng

Herräng - Där Sverige börjar


Herräng ligger ca 50 km norr om Norrtälje i den nordligaste delen av Roslagskusten. Herräng är ett gruvsamhälle som var verksamt från 1500-talet till mitten av 1960-talet. Från den intensiva perioden finns det i dag ett stort antal gruvhål och dagbrott. Den största gruvan, Eknäs gruvan har ett dagbrottsdjup av 185 m, hisschaktet går ända ner till 285 m.

Under 6 sommarveckor varje år kommer 5000 Lindy hopdansare från hela världen till Herräng för att dans dygnet runt till härlig musik!

Många fritidsboende har sina fritidsbåtar vid den stora Marinan för att lätt nå ut till skärgården med alla sina öar och skär. Vid Marinan finns det också en restaurang, camping och stugor alldeles vid vattnet. För dig som vill se mer av natur och kultur, ta en promenad längs Kulturstigen som startar bakom Folkets Hus, följ de röda markeringarna.

Missa inte ett besök uppe på slighögen - en annorlunda upplevelse (ett flera hektar sort "ökenområde") med vyer över skärgårdens många öar och skär. Hensvik är ett värt ett besök med sina många fina gamla sjöbodar, här finns det en grillplats med fri utsikt över Galtfjärden. Uddhamnsbadet med sandstrand, badbryggor, lekplats och grillplats, frestar med ett dopp! Ön Brännskäret ligger i anslutning till Uddhamnsbadet med sina fina klippor.

När du går runt i Herräng så lägg märke till det stora antalet hundraåriga ekarna som finns runt om i samhället!