cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218
cbis:1972218

Fredriksborg hotell och konferens

Fredriksborg är beläget i Stockholms vackra skärgård, längst ut på Norra Värmdö med en oslagbar utsikt över den glittrande Solöfjärden. Den historiska miljön och skådespelet på vattnet är något utöver det vanliga. 1724 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning. Med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarade sig mot fienden. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.

Underhållning/Sidoaktiviteter Fullständiga rättigheter Guidade turer Servering Rum med WC/dusch Öppet året runt Frukost Sjönära Konferensmöjligheter I den skiftande skärgården

Information

Fredriksborg är den historiska platsen och det personliga hotellet med de stora möjligheterna.


Miljön är svårslagen med de historiska byggnaderna i kombination med en fantastisk sjöutsikt. Den av Statens Fastighetsverk varsamt genomförda renovering har resulterat i ett personligt och mysigt hotell.


Hit kan ni komma för att njuta av lugnet och omgivningen. Ni kan bo i något utav våra 15 personliga rum och avnjuta en två- eller trerätters middag i restaurangen eller orangeriet. Eller kanske bara stanna över dagen för en lunch eller fika och kunna njuta av lugnet för en stund.


RESTAURANG
Fredriksborg Hotell och fästning består av 5 hektar egen mark och har normalt servering i hotellets matsal, på uteterrassen eller i orangeriet. Sommartid serveras enklare rätter och fika på den stora bryggan Corps de Garde precis vid Oxdjupet. Större grupper kan äta i det stora eventtältet och fästningen kan också nyttjas för servering vid event, företag eller annan större grupp som så önskar. Köket håller hög standard och klarar givetvis både vegetariskt och veganskt. Bröd och fika är oftast hembakat, och vid bröllop, event och liknande tas gärna speciella beställningar emot. Kontakta hotellet för närmare detaljer och frågor.


BRÖLLOP
Fredriksborg Hotell och Fästning från 1735 är historisk mark i Skärgårdsidyll. Vid vattnet finns Kanontornet och den stora Corps de Garde bryggan dit man kan anlända med båt, och arrangera både vigsel och brudskål. Uppe på den höga platån ligger hotellets två 1700-talsbyggnader, orangeri, uteterrasser och stora trädgårdsytor liksom det stora dekorerade bröllopstältet med utsikt över solnedgång i Trälhavet. Högst upp tornar Fredriksborgs Fästning upp sig - en gång Europas starkaste fästning men nu en plats för pampig bröllopsfest eller storslagna bröllopsfoton uppifrån utsiktstornet 60 meter över havet.  Orangeriet med bar och ljudanläggning passar även för festen, även för lite större bröllop. Fredriksborg är personligt, genuint och har kanske skärgårdens mest storslagna utsikt. 


FREDRIKSBORG FÄSTNING
Fredriksborgs Fästning är tillgänglig invändigt maj-sep med guide. Övrig tid är fästningen stängd då dess välisolerade krutrum bebos av ett antal fridlysta fladdermöss i vinterdvala under den perioden. Fästningen är endast öppen invändigt tillsammans med guide, men hotellet ger kostnadsfria guidningar för gäster varje dag. Guiden berättar Sveriges, områdets och fästningens historia och visar runt i det stora tornet. Man kan gå upp i utsiktstornet 60 meter ovan havsytan, för att få en storslagen vy över vår vackra skärgård.


KONFERENS
Fredriksborg lämpar sig för mindre konferenser där man kan ha 15 rum och 30 bäddar och hela hotellet själva. Med stora ytor och fler lokaler (eventtält, bryggor, fästning och utemiljöer) vid varmare årstider finns alla möjligheter till större företagsfester, kundmingel och aktiviteter eller kanske kräftskiva i trädgården.


 

Externa länkar och dokument

Konferens

Aktuellt på Fredriksborg


Vägbeskrivning

Bil från öster
- Kör Värmdöleden, väg 222, mot Värmdö och följ vägen genom Mörtnäs och Hemmesta in på väg 274 mot Stenslätten. Tag höger vid vita skylten "Fredriksborgs Fästning" ca 500m före vägen slut och färjeläget. Det finns gott om rådjur, älg, grävling mm här. Vänligen kör försiktigt. Bil från väster
- Kör mot Vaxholm, ta vägfärjan till Rindö, väg 274, passera Rindö över till nästa vägfärja. Efter 3 minuters färd, och väl över på Värmdösidan, kör rakt fram in på väg 274, kör 500m och följ sedan via skylten Fredriksbord Fästning in till vänster.
Buss från Slussen
- Tag buss 439 från Slussen till ändhållplatsen Stenslätten, och promenera sedan ca 10 minuter. Följ skylten Fredriksborg Fästning. (Buss 439 går inte så ofta. I nödfall hör med oss om vi beroende på tid kan hämta er vid Siggesta Gård, buss 437, eller avfart mot Boda Brygga/Kallsvik buss 438.)
Buss från Vaxholm/Rindö
- Tag buss 688 från Vaxholm till Oscar-Fredriksborg på Rindö, därefter går ni på den avgiftsfria vägfärjan som tar 3 minuter över till Värmdösidan. Vid ankomst, ta den lilla grusvägen upp till vänster, och promenera sedan ca 10 minuter. Följ skylten Fredriksborg Fästning.
Båt
- Vi har ett stort bryggdäck där tur- och taxibåtar kan angöra och släppa av och på gäster. Det finns även en mindre brygga med sju platser för fritidsbåtar. Ring oss gärna om ni funderar på att komma med egen båt eller taxibåt.