cbis:1963992
cbis:1963992
cbis:1963992
cbis:1963992
cbis:1963992
cbis:1963992

Blidös stolthet - Segla med Helmi

Segla skuta i Stockholms norra skärgård! En unik seglingsupplevelse inomskärs, utomskärs, långt ut i den karga ytterskärgården eller dit vindarna bär. Boka en plats på en av våra öppna seglingar eller charta Helmi med besättning för ett eget sällskap där ni bestämmer resmålet, för en nöjestur, för bröllop eller för gravsättning. Upplev hur det känns att hissa ett halvt ton segel för hand och greppa rodret när vinden fyller den 140 kvadratmeter stora segelduken. Stryk med handen längs sammetslena relingar och känn doften av tjärat däck medan du tar in de storslagna vyerna i den skärgård som tillhör en av världens vackraste. Se säl, ejder och havsörn och hör historiens vingslag när kapten ropar ”Klart för slag!”. Besök www.helmi.se för att se sommarens seglingsprogram och all information om hur du bokar. Helmi utgår från sin hamn i Stämmarsund på Blidö, nedanför Blidö Brygga och Bistro, dit du enkelt tar dig med bil eller buss.

Guidade turer Teambuilding I den skiftande skärgården

Information

Helmi är en typ av Roslagsjakt, en Sandkil, som ägs och förvaltas, helt ideellt, av föreningen Helmis Vänner som har sitt säte på Blidö. Roslagsjakter är typiska just för Stockholms skärgård. De har med all säkerhet anor från vikingatiden och saknar motsvarighet i hela världen. Idag finns bara en autentisk Sandkil kvar- Blidös stolthet Helmi. På årets seglingsprogram finns, som alltid, våra otroligt populära resmål; Fredlarna, Norrpada, Svartlöga, Lygna, Norrpada och Rödlöga. Varför inte ge bort en segling i present till en jubilar eller charta Helmi för en kick-off med jobbet eller en släktträff? Många önskar sig en vacker sista färd med Helmi för sin gravsättning eller att få resa med sitt bröllopssällskap från kyrkan till festplatsen. När du chartar Helmi för en dag kan ni vara upp till 12 i sällskapet för en skräddarsydd resa där besättning ingår.

Externa länkar och dokument

Seglingsprogram

Chartra Helmi


Vägbeskrivning

Med bil:

Kör väg 276 norrut från Åkersberga eller söderut från Norrtälje. Vid vägskälet i Penningby, sväng av mot Furusund och följ vägen till bilfärjeläget i Furusund, ca 17 km. Vägverkets bilfärjor tar dig först över till Yxlan och därefter till Blidö. Kör därefter ca 3 km till Stämmarsund. Avgiftsfri parkering. Har du GPS-utrustning i bilen så knappar du in Blidö.

Färjorna går varje hel-och halvtimme mellan halv fem på morgonen och elva på kvällen. Därefter varje hel timme fram till klockan två.