paddling i skärgården
©Henrik Trygg

5 platser för paddling i Roslagen

Upptäck Roslagen från vattnet

Oavsett om du vill njuta av paddling i lummiga kanaler eller föredrar äventyr på öppet hav så finns det gott möjligheter för paddling i Roslagen. Vi tipsar om 5 platser i Roslagen som bjuder på avkoppling och naturupplevelser på vattnet.

Öregrund

Från skärgårdsidyllen Öregrund finns flera möjligheter att uppleva paddling, både för nybörjare och mer vana paddlare. Här kan du bland annat hyra kajak hos Bo & Kajak samt hos Öregrunds vattensport i centrala Öregrund. På Rävsten, utanför Gräsö, kan du också hyra kanot & kajak hos Gräsö kanotcentral. 

Arholma

På ön Arholma kan du hyra singel- och dubbelkajaker och uppleva ön och omgivningarna från en klippa eller en havsvik. På ön finns flera boendemöjligheter och mycket att upptäcka.

Gräddö

På Gräddö, Rådmansö, finns Kajak & Uteliv med kajakuthyrning och kurser för både nya och erfarna paddlare. Här kan du välja mellan flerdagarsturer eller dagsturer. Här anordnas också turer för hela familjen med guide.

Söderarm

Missa inte möjligheten att paddla i ytterskärgården, vid ön Torskär. Här, på Söderarms fyrplats, finns både enmans- och tvåmanskajaker att hyra för att upptäcka den närliggande skärgården. 

Åkers kanal

Längs denna historiska ledfärdades vikingarna när de skulle ta sig från Östersjön till Uppsala. Idag är området ett rekreaktionsområde med vackra promenadvägar och goda förutsättningar för paddling.