cbis:2623118

Trädgårdsveckan i Uppland - Öppen Trädgård hos Helen Nyman och Jenny Hamring

Öppen Trädgård - Bästa sättet att få inspiration och lära mer – att få komma in i en privat trädgård och prata med trädgårdsägaren. Välkommen till mig.

Information

Vi flyttade in i vårt hus 2002, en avstyckad del av Lovisedals gård. Tomten är ca 7000 kvm och bestod av aspar, lönnar och en trampad stig . Ingen kunde se att det fanns ett hus här. För att få utlopp för odlingslusten anlade vi en lång perennrabatt i utkanten av trädgården, ett växthus och en köksträdgård.

I takt med att renoveringen blev klar ökade trädgårdsdrömmarna och när vi blev medlemmar i STA tog det fart rejält. Vi gillar träd och buskar mest och har köpt mycket roligt på våra inköpsresor, men vi gillar ju allt så det har blivit mycket av det mesta under åren.

Mest stolta är vi över designen som är viktig för oss. För sex år sedan började vi få mer tid och arbetet med att bygga grundstommen av trädgården tog fart på allvar. Vi har använt oss av granitstenar, grus, skiffer och cortén som utryck.

Vi har två dammar med en bäck mellan, orangeri, poolområde och en etageodling i granitsten.

Runt lunddammen finns två våtbäddar, en ormbunksrabatt samt många träd och buskar t ex Magnolior, Cornus, Halesia, Styrax, Stewartia, Cudrania tricuspidata och Taxodium distichum.

Se trädgården på Instagram under ”my.posh.garden”

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

4 Juli 10:00 - 17:00